2011. július 31., vasárnap

Rénszarvas (Candy Cane)

Számomra a Karácsony az egyházi ünnep.
Ugyanakkor azt is tudom, hogy sokan, sokféleképpen ünneplünk és van, ahol a rénszarvasok hozzátartoznak az ünnephez. Mivel kérésre nemrég készítettem rénszarvasokat és nagyon édesek, ezért arra gondoltam, megosztom veletek, milyenek lettek.


Hozzávalók:
* botszerű cukor (nem tudom a magyar nevét, angolul "Candy Cane"-nek hívják)
* fekete zsenília drótszál
* mozgó szemek (különböző méretekben)
* az orrnak gyöngy vagy fekete pompon
* vékony szaténszalag (különböző színekben)
* pillanatragasztó

Elkészítése:
* Elkészítjük az agancsot: a zsenília drótot megfelelő méretőre vágjuk, a cukor legfelső részén középen megtekerve rögzítjük és cikcakkosra hajlítgatjuk
* Felragasztjuk a szemeket: lehet egymáshoz nagyon közel vagy távol ülő szemeket készíteni
* Nózit készítünk: a cukor hajlított végére ragasztjuk a gyöngyöt vagy a pompont
* A nyakba szalagot kötünk

Szeretettel:
http://tunderzug.blogspot.com/

3 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon édesek lettek :o)!

erdoseva55 írta...

Annyira kedvesek, jó ötlet a gyerekekkel is megcsinálni!

Aranka írta...

A fiaim is biztos értékelnék, szeretik a cukorpálcát (mert ez a magyar neve).